Роль, яку відіграє дієта, часто є центром пошуку оптимального здоров’я. У цій статті досліджується значення жирів Омега-3, які в основному містяться в риб’ячому жирі, для підтримки міцності кісток, аспекту, який часто ігнорується. Ми сподіваємось допомогти вам у виборі та виборі найкращих добавок, вивчаючи переваги та нюанси добавок з риб’ячим жиром. Дізнайтеся про важливість жирів Омега-3 для здоров’я кісток, найкращий спосіб вибрати добавки з риб’ячим жиром, які відповідають вашим потребам, тощо.
Розкриття ролі жирів у міцності кісток
Жири загалом формують міцний скелет, збільшуючи кількість кальцію, що надходить у ваші кістки. Вони також допомагають організму утримувати кальцій, зменшуючи його кількість, яка виділяється з сечею.
Жири також є важливими компонентами хрящів і кісток. Вони стимулюють вироблення колагену, що покращує міцність кісток. Крім того, вони транспортують і поглинають такі вітаміни, як K2, D і A, що формують кістки.
Основні переваги жирів Омега-3
Омега-3 жири особливо корисні для кісток. Вони пригнічують утворення остеокластів, клітин, які руйнують кістку. У той же час вони збільшують остеобласти, клітини, які будують кістку. І вони зменшують запалення, яке може руйнувати кістку.
Ви можете отримати багато омега-3 жирів зі свого раціону. Найкраще джерело – жирна риба, виловлена в природі, наприклад лосось. Але воно має бути диким. Лосось, вирощений на фермах, набагато жирніший, ніж дикий, але він містить НАБАГАТО МЕНШЕ здорових омега-3 жирів і менше білка.
Чудовим вибором є й інша дрібна холодноводна риба, як-от оселедець, скумбрія, анчоуси та сардини. Ви також можете отримати здорову кількість омега-3 жирів з яєць на пасовищах або яловичини, яку годували травою (але не звичайної яловичини).
Я бачу, що багато моїх клієнтів – з будь-якої причини – не отримують достатньої кількості омега-3 з їжі. Багатьом з них потрібно приймати добавки. Omega 3 купити можна у будь – якому спеціалізованому магазині.
Важливість якості харчових добавок з риб’ячим жиром
Хорошим емпіричним правилом є спроба отримувати щонайменше 1000 міліграмів омега-3 щодня. Шукайте добавку, яка містить щонайменше 600 мг DHA і 400 мг EPA. Це два основних типи омега-3.
І шукайте якісну добавку риб’ячого жиру. Це не завжди легко. За словами доктора Браяна Хейкока, експерта з дослідження харчових добавок, це «дикий захід», коли мова йде про індустрію харчових добавок. Доктор Хейкок має ступінь доктора філософії. у фізіології фізичних вправ і працював у галузі харчових добавок понад 15 років. Він викладає на факультеті харчування та інтегративної фізіології Університету Юти. І він став співавтором книги «Дієтичні добавки».
Доктор Хейкок зазначає, що на відміну від ліків, FDA не схвалює безпеку чи ефективність добавок до того, як вони потраплять у магазини. Якщо є питання безпеки, FDA може вилучити добавку з ринку, але це рідко.