Кожен сезон приносить зміни до гардеробу, повсякденного раціону та вибірки улюблених напоїв. Восени і взимку хочеться чогось зігріваючого, з насиченим ароматом спецій та цитрусових. Необов’язково, щоб усі коктейлі були виключно теплими та гарячими.
У цьому матеріалі розглянемо найвдаліші коктейлі на холодну погоду, в яких є ром алкоголь .
Битва за Алжир
Холодний напій з нотками прянощів та тропічних фруктів. У ньому невеликий вміст алкоголю і п’ється як лонг-дринк. Для нього знадобиться:
- 50 мл золотого рому;
- 15 мл соку лимона;
- 150 мл натурального ананасового соку;
- 10 мл цукрового сиропу;
- 30 г свіжого ананасу для оздоблення;
- щіпка меленої кориці;
- лід у кубиках.
Високу склянку наповніть кубиками льоду догори. Можна заздалегідь охолодити посуд, якщо у приміщенні жарко. Видавіть у склянку сік лимона, додайте сироп і ром, киньте дрібку кориці. Залишок вільного місця заповніть ананасовим соком і обережно розмішайте ложкою. Перед подачею прикрасьте напій часточкою ананасу.
Класичний грог
Вважається скандинавським аналогом глінтвейну. Теплий, слабоалкогольний та дуже ароматний. Для його приготування знадобиться:
- 40 мл білого рому;
- 15 мл соку лимона;
- 20 мл цукрового сиропу;
- 100 мл міцного чорного чаю без добавок;
- 40 г свіжого лимона;
- по 3 г гвоздики та кардамону.
Заваріть улюблений чорний чай і дайте йому настоятися кілька хвилин. У скляний келих із ручкою покладіть нарізаний часточками лимон, кардамон та гвоздику. Потім видавіть сік лимона, влийте сироп та ром. Найпростіше контролювати пропорції за допомогою кухонних ваг. Влийте до суміші чашку чай і повільно перемішайте ложкою.
Полуничний пунш
Традиційний святковий напій у багатьох країнах Західної Європи. Ми пропонуємо рецепт із цитрусово-ягідними нотками. Для приготування потрібні:
- 750 мл білого рому;
- 750 мл просік;
- 750 мл натурального яблучного соку;
- 2 свіжі мандарини;
- 2 свіжі лайми;
- 1 кг свіжомороженої полуниці;
- 1 кг цукру;
- 10 г розмарину;
- лід у кубиках.
Пунш подається у чаші, з якої його розливають по склянках ополоником. Із наших інгредієнтів вийде приблизно 20 порцій.
Наріжте мандарини та лайм кружальцями, покладіть на дно чаші. Потім заповніть кубиками льоду приблизно на дві третини. У блендері перебийте полуницю, цукор та яблучний сік. Полуничну суміш перелийте в чашу і додайте ром. Залишається долити порцію просік, перемішати і прикрасити напій гілочками розмарину. Можна відразу розлити пунш по склянках або розставити їх довкола чаші порожніми.