Харчова фольга – не тільки корисний інструмент для запікання у духовці, але й універсальний помічник у побуті. І навіть в умовах однієї кухні розумні господині можуть задіяти її по-різному. У статті нижче наведено кілька способів, як можна використовувати матеріал у господарстві.
Класика застосування фольги
Здебільшого фольга харчового типу використовується на кухні. Вона може бути корисною у різних завданнях.
Для запікання у духовці
Тут все банально і зрозуміло для досвідчених кухарів, а ось для новачків поради будуть корисними:
- Збереження соковитості. Варто загорнути м’ясо, рибу чи овочі у фольгу, щоб зберегти їх натуральні соки та аромати.
- Хрумка скоринка. Для запікання з скоринкою можна розгорнути фольгу в кінці приготування.
- Підкладка. Якщо застелити лист фольгою, то потім не доведеться витрачати час на його миття.
Для приготування на грилі
Зручно використовувати фольгу і тут. Загорнувши мариновані овочі або м’ясо у фольгу перед смаженням на грилі, можна захистити їх від пригорання та зробити смак більш насиченим.
Щоб гриби або креветки, а також інші дрібні продукти, що не провалювалися через грати, варто готувати їх у пакеті з фольги.
Для зберігання продуктів
Свіжість деяких продуктів можна забезпечити, якщо загорнути їх у фольгу, наприклад сир, хліб або зелень. Ізоляція запахів за допомогою фольги підійде, коли в холодильник потрібно помістити страви із сильним ароматом.
Для покращення якості готування
Корисною властивістю є відбиття тепла. Використовувати фольгу можна як кришку, щоб блюдо готувалося рівномірно. Наприклад, при запіканні лазаньї чи пирогів. Приготувати м’ясо можна, загорнувши його у матеріал після приготування. Варто дати йому час, щоб дійти до необ’хідного стану.
Неформатне використання
Деякі товари для дому часто використовуються також не за прямим призначенням. Це ж стосується і фольги. Для нестандартних завдань фольга може використовуватися такими способами:
- Збереження свіжості продуктів при обмотуванні їх фольгою та зберіганні у такому вигляді.
- З фольги можна швидко зробити форму для випічки, якщо під рукою не підходить.
- Якщо обернути картоплю або кукурудзу у фольгу перед запіканням, щоб тепло розподілялося рівномірніше, процес готування займе менше часу.
Де придбати харчову фольгу гарної якості
Для приготування їжі потрібно використовувати хорошу якість фольгу. А це передбачає оптимальну товщину та міцність і в той же час потрібне збереження зручності використання з легкістю. Матеріали, які пропонує виробнича компанія PRODOM, відповідають цим вимогам, бо мають гарну якість та доступну ціну. Серед її продукції варто відзначити й інші види виробів, наприклад рукави для запікання, пакети для сміття, кухонні губки, скотч та інші корисні речі для дому та господарства. Покупці обирають даного постачальника на придбання оптових партій фольги за вигідною вартістю. Доставка здійснюється по всій Україні, тому замовлення можна зробити зручно і в будь-який момент.
Харчова фольга – це незамінний помічник на кухні. І взявши до уваги наведені вище поради, можна використовувати її різними способами та отримати максимум користі.