Макаронна запіканка — це універсальна та смачна страва, яку можна приготувати без зайвих зусиль і в різних варіаціях. Від класичної макаронної запіканки з яйцями до швидкої макаронної запіканки на сковороді.
Запіканка з макаронами та яйцями на сковороді
Для запіканки потрібно 250 г макаронів, 3 яйця, 100 мл молока, сіль, перець, олія для смаження та 50 г тертого сиру. Зварені макарони охолоджуємо. Яйця збиваємо з молоком, додаємо сіль і перець. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо макарони і заливаємо яєчною сумішшю. Готуємо під кришкою 10 хвилин, перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин. Посипаємо тертим сиром і подаємо.
Проста запіканка з макаронів
Проста макаронна запіканка — це легка у приготуванні та смачна страва, яку можна подати на обід або вечерю.
- Для її приготування не потрібно багато інгредієнтів: макарони, яйця, молоко і сир.
- Вона чудово підходить для тих, хто шукає смачний і економний варіант для домашнього меню.
- Ця запіканка виходить ситною та ароматною, а її приготування не займе багато часу і зусиль.
Запіканка з макаронами і сиром
Для цієї страви знадобиться 300 г макаронів, 150 г твердого сиру, 200 мл молока, 2 яйця, сіль та перець. Зварені макарони викладаємо у форму для запікання. Яйця збиваємо з молоком, додаємо сіль та перець, заливаємо макарони сумішшю і посипаємо тертим сиром. Запікаємо при температурі 180°C 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
Запіканка з макаронами і фаршем
Для цієї запіканки потрібно 300 г макаронів, 400 г фаршу, 1 цибулина, 2 яйця, 150 мл молока та 100 г тертого сиру. Зварені макарони змішуємо з обсмаженим фаршем з цибулею. Яйця збиваємо з молоком, додаємо до суміші і викладаємо у форму для запікання. Посипаємо сиром і запікаємо 20 хвилин при 180°C.
Запіканка з макаронами та яйцями в духовці
Для запіканки потрібно 300 г макаронів, 3 яйця, 200 мл молока, 100 г твердого сиру, сіль і перець. Зварені макарони викладаємо у змащену форму для запікання. Яйця збиваємо з молоком, додаємо сіль і перець, заливаємо макарони сумішшю і посипаємо сиром. Запікаємо при температурі 180°C 20-25 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Макаронна запіканка для дітей
Для цієї запіканки потрібно 200 г макаронів, 50 г твердого сиру, 150 мл молока, 1 яйце та овочі (морква, цукіні) за бажанням. Зварені макарони та овочі змішуємо. Яйце збиваємо з молоком, додаємо тертий сир і заливаємо сумішшю макарони з овочами. Запікаємо 15-20 хвилин при 180°C.
Запіканка з макаронами і яблуками
Для запіканки потрібно 250 г макаронів, 2 яблука, 2 ст. ложки цукру, 2 яйця, 200 мл молока та кориця. Зварені макарони змішуємо з обсмаженими яблуками, які ми нарізали і обсмажили з цукром і корицею. Яйця збиваємо з молоком і заливаємо сумішшю. Запікаємо 20 хвилин при 180°C.
Солодка запіканка з макаронів
Поради для приготування солодкої запіканки з макаронів:
- Для запіканки краще використовувати макарони середнього розміру, такі як рігатоні або фузілі.
- Використовуйте солодкі та кислуваті сорти яблук, щоб запіканка мала збалансований смак.
- Замість цукру можна використати мед або кленовий сироп для більш натурального смаку.
- Не бійтеся експериментувати з приправами. Додайте ваніль, мускатний горіх або кардамон.
- Якщо ви хочете, щоб запіканка була більш кремовою, можна додати більше молока.
- Солодку запіканку можна подавати як самостійну страву або з ванільним соусом чи морозивом.
Запіканка з макаронами в мультиварці
Для цієї страви потрібно 300 г макаронів, 300 г фаршу, 1 цибулина, 1 яйце та 150 мл молока. Зварені макарони змішуємо з обсмаженим фаршем і цибулею. Яйце збиваємо з молоком і додаємо до суміші. У мультиварці на режимі “Запікання” готуємо 30 хвилин.
Запіканка з макаронами і бананами
Для цієї запіканки потрібно 250 г макаронів, 2 банани, 200 мл молока, 1 яйце та 2 ст. ложки цукру. Зварені макарони змішуємо з нарізаними бананами. Яйце збиваємо з молоком і цукром, заливаємо сумішшю макарони з бананами. Запікаємо 20 хвилин при 180°C.
Пісна запіканка з макаронами та овочами
Для цієї запіканки потрібно 300 г макаронів, 300 г овочів (помідори, перець, кабачки), 2 ст. ложки томатної пасти та 2 зубчики часнику. Зварені макарони змішуємо з овочами, які тушкуємо з часником і томатною пастою. Запікаємо 20 хвилин при 180°C.
Сирна запіканка з макаронами
Для сирної запіканки потрібно 300 г макаронів, 200 г сиру фета, 150 мл молока, 2 яйця, сіль та перець. Зварені макарони змішуємо з тертим сиром. Яйця збиваємо з молоком, заливаємо сумішшю макарони і сир, запікаємо 20 хвилин при 180°C до золотистої скоринки.
Макаронні запіканки не тільки прості у приготуванні, але й дуже смачні та поживні, що робить їх ідеальним варіантом для обіду або вечері для всієї родини.