Ранок повинен починатися не з кави, а зі смачного та корисного сніданку. Адже повноцінна ранкова їжа запускає метаболізм, дає заряд енергії на найближчі години. Навіть якщо часу обмаль, зробити сніданок поживним і смачним зовсім нескладно — достатньо кількох перевірених рецептів і якісних інгредієнтів, щоб розпочати день із задоволенням.
Лайфхаки для швидкого сніданку
Насамперед запам’ятайте поради, які допоможуть встигати поснідати корисно у смачно:
- Плануйте й готуйте завчасно. Ще ввечері визначтесь, чим ви будете снідати. Якщо знаєте, що готувати вранці не буде коли, зробіть це ввечері. Наприклад, спечіть запіканку або сирники, або підготуйте хоча б частину інгредієнтів.
- Заморожуйте заготовки. Щоб заощадити час вранці, за нагоди заморожуйте порції каші, нарізані фрукти для смузі.
- Використовуйте універсальні та «швидкі» продукти. Підійдуть яйця, сир, йогурт, можна купити гранолу, мюслі. Чудовими додатками будуть горіхи, насіння, сухофрукти.
Рецепти швидкого сніданку
Ось кілька рецептів смачних та швидких страв.
Омлет із різними начинками
Омлет ніколи не набридає, адже щодня можна експериментувати з начинками.
Необхідні продукти:
- 2–3 яйця;
- 2–3 ст. ложки вершків, сметани або молока;
- вершкове масло або рослинна олія для смаження;
- будь-що з переліку: ковбаса або шинка, тертий сир, зелень, нарізані овочі (цибуля, помідори, перець).
Збийте яйця зі сметаною/вершками/молоком, посоліть і поперчіть на свій смак. Цю суміш вилийте на попередньо розігріту сковорідку. Через 1–3 хвилини викладіть зверху вибрану начинку й готуйте ще 1–2 хвилини.
Щоб отримати більш насичений смак, овочі та ковбасу попередньо обсмажте.
Поживна вівсянка
Інгредієнти для поживної страви:
- 0,5 склянки вівсяних пластівців;
- 1 склянка молока або води;
- будь-що з переліку: горіхи, насіння (льон, чіа, гарбуза), нарізані фрукти, улюблені ягоди (свіжі або заморожені);
- сіль та мед або цукор.
Змішайте в каструлі вівсянку або іншу крупу швидкого приготування з молоком чи водою, посоліть і додайте цукор до смаку. Коли суміш закипить, варіть на маленькому вогні ще 3–5 хвилин до готовності, постійно помішуючи.
У готову кашу додайте вибрану начинку. Якщо ягоди заморожені, краще додайте їх у процесі варіння — тоді вони встигнуть розморозитися. Якщо хочете додати горіхи, їх можна попередньо обсмажити на сухій сковороді — це зробить смак каші більш насиченим.
Смузі
Що знадобиться:
- 1 склянка молока, йогурту, кефіру, соку або води;
- 1 склянка свіжих чи заморожених ягід або будь-яких нарізаних фруктів;
- на бажання: 1 ст. ложка протеїнового порошку, меду, вівсяних пластівців, будь-якого насіння.
Усі інгредієнти завантажте в блендер та збивайте до отримання однорідної маси. Для ще більшої користі можете додати в смузі трохи шпинату або іншої зелені.
Де купувати продукти
Щоб готувати сніданки легко, швидко й без зайвих клопотів, варто заздалегідь мати на кухні запас потрібних продуктів. Замовити потрібне для збалансованих сніданків можна в маркеті важливих штук Maudau. Тут є і продукти, і різні корисні дрібниці для кухні, яка зроблять процес ще приємнішим.
